tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Kolme "huonoa" päivää

Niin, nyt tuli kolmena päivänä syötyä PALJON, tosin ei yhtä paljon kuin entisessä elämässä, mutta silti AIVAN LIIKAA. Ekana päivänä pisteitä tuli liikaa n. 10, toisena varmaan parikymmentä ja kolmantena kymmenisen kappaletta kanssa. Tänään on sitten totuuden paikka illalla.

Aika jännää kuitenkin, että jotenkin tämä uusi tapa syödä on jo aika vakiintunut, sillä vaikka noina kolmena päivänä söin liikaa (oli vääränlaista ruokaa tarjolla, en ollut kotona, piti juhlia Lordia ;-) jne jne) niin silti tein jokaisena kolmena päivänä selkeitä oikeita valintoja. Ei tehnyt vaikeeta jättää levite ottamatta kun söin voileipiä, en juonut sokerilimpparia vaikka sitä oli tarjolla, en syönyt paljonkaan karkkia vaikka sitä oli tarjolla jne. Eikä sitten neljäntenä päivänä kun taas olin kotona tehnyt lainkaan tiukkaa palata tähän "dieettiin". Se tuntuu tosi hyvältä että näin paljon on jo oppinut!

Aika jännää kuitenkin nähdä tänään että mikä näiden päivien vaikutus on (tosin taustalla on tuo viimeviikkoinen vatsatautikin), sillä jos olisin normaalipainoinen, ja olisin syönyt tuon saman (eli sen minkä oli tarjolla enkä muuten sinänsä syönyt turhan suuria annoksia, ne oli vaan painonpudotusnäkökulmasta aivan väärin valmistettuja - kermaa, juustoa, voita...) niin olisin varmaan silloinkin lihonut. Tarkoitan siis että tuo ruoka mikä tarjottiin oli oikeastaan ihmisravinnoksi kelpaamatonta? Toisaalta, jos on normaalipainoinen eikä kamppaile kilojen kanssa, elimistö varmaan pystyy paremmin "mitätöimään" satunnaiset ylilyönnit. Vai pystyykö?

Jatkossa siis, sitten kun olen normaalipainossa, niin joudunkohan vastaavasssa tilanteessa syömään normaalia vähemmän seuraavina päivinä ettei paino nousisi? Vai riittääkö se että syö normaalisti?

1 kommentti:

  1. En usko että kannattaa syödä vähemmän, koska silloin tulee nälkä ja sitten alkaa syödä lisäannoksia. Takaisin vain normaaliin dieettiin. Koska olet pärjännyt näin hyvin tähän asti, ei muutama takapakkipäivä mitään haittaa.

    VastaaPoista