lauantaina, tammikuuta 21, 2006

Lisää miinusta!

Toisellakin punnituskerralla oli ihan mukava lukema vaa'assa, -1,7kiloa. Eli yhteensä nyt -4 kiloa! Ja ihan hyvin ollaan syöty. Onneksi kuitenkin makeat herkut eivät ole minun kompastuskiveni, joten päivittäiset pisteet riittävät hyvin kunhan vähän muokkaa ruokavaliota kevyemmäksi.

Viime keskiviikkona minua huvitti kun ryhmässä tuli puhetta annoskoosta, ja kävi ilmi että PV:n ruokaohjeissa on laskettu yhden liha(kana/kala)annoksen kooksi 60g! Kuka nyt kuudellakymmenellä grammalla tulee kylläiseksi? Muistelinkin noin kymmenen vuoden takaista aiempaa PV kokemusta että silloin turhauduin (mm.) juuri niihin ohjeisiin joista tuli niin älyttömän pieniä annoksia. Mitä järkeä siinä enää on käyttää erityistä ruokaohjetta josta näkee pisteet valmiina kun itse haluaisi valmistaa aivan eri kokoisen annoksen? No, nyt heidän pistelaskunsa on helpottunut ja olenkin päättänyt että (ainakin) niin kauan kun painoa on, niin syön ennemmin sen vanhan määrän lihaa kevyemmällä kastikkeella/lisukkeilla kuin söisin jotain raskaampaa kastiketta tai herkkua päivällä. Ja hyvin on mennyt!

Tosin, jos joku tulee kylläiseksi kuudellakymmenellä grammalla lihaa päivällisellä niin suon heille mielelläni sen jonkun pullan tms. :-) Mutta kunnon LIHAA sen olla pitää!

Nyt lastennukuttamispuuhiin!

3 kommenttia:

  1. Olen miettinyt ihan samaa kastike vs. lihamäärä -asiaa, ja se kai vissiin on Painonvartijoiden idea. Jätät kastike tai juusto leivän päältä pois niin voit syödä tuplamäärän broileria. Ja kun korvaa riisin kasviksilla, niin aina paranee.

    Jess! Tämä sopii mulle erittäin hyvin, kerrankin ruokavalio jossa voi oikeasti itse päättää että mitä syö, kauan mädäntyköön kaikki kaalikeitto- tai raejuusto-ananas-superlaihikset.

    VastaaPoista
  2. Mä jätin aikoinani PV:n dieetillä kaiken lihan syömättä, just sen takii et se vei niit lootia niin paljon... nykyään en syö lainkaan lihaa... mutta ihmettelen kuitenkin logiikkaa syö perunaa/pastaa niin paljon kuin haluat... ja pikku klimppi muuta???? mieluummin ehkä toistepäin... koska lihahan on tunnetusti täyttävää...

    VastaaPoista
  3. edellisen kirjoitti Laqu

    VastaaPoista