perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Askelmittareista vielä

Noista askelmittareista vielä. Omani ominaisuuksiin kuuluu että se laskee vain sellaiset askelkerrat jolloin tulee käveltyä enemmän kuin kuusi askelta kerrallaan (varmaan ihan fiksua). Mulla on ihan kohtuuhyvä sellainen (Silva-merkkinen, Instrusta muistaakseni ostettu) joka ei kuitenkaan ole tarpeeksi tarkka. Siinä saa säädettyä askelpituudet sun muut, mutta silti se välillä ottaa liikaa askelia, välillä liian vähän. Miten se mittaa on paljolti kiinni siitä missä kohtaa se on kiinni, vyötäröllä (en ole saanut omaani mittaamaan mitään vyötärön reunasta), taskussa tms. Tietysti kokeilemalla löytyisi ehkä paikka jossa mittaus on mahdollisimman tarkka. Laitteen säätäminen pitää olla tosi kohdallaan, koska muuten se mittaa pieleen. Omani kanssa pitäisi säätö tarkistaa joka päivä.

Viimeksi kun ajattelin ottaa sen käyttöön, otin sen mukaan lähtiessäni kuopuksen kanssa vaunulenkille. Tiedän lenkin olevan 7,5km, eli 7500 metriä joten jos askeleeni olisivat metrin mittaisia (mitä ne eivät ole) mittariin tulisi 7500 noin askelta, jos askeleet olisivat puolen metrin mittaisia mittariin tulisi noin 15 000 askelta. No, pienoisen säätelyn jälkeen (kävelin sata askelta, tarkistin lukeman ja siirsin hieman sen paikkaa heiluvampaan kohtaan taskunreunaa, käveli taas askelta, tarkistin ja siirsin taas) kävelin sen lenkin ja lopussa tarkistin lukeman: yhdeksänsataa askelta. En vaan ollut huomannut kiertäneeni lenkin kahdeksan metrin harppauksissa :-D

No, jos sitä säätämistä jaksaisi tarkistaa ja ehkä löytää paikka jossa lukema olisi edes suurin piirtein oikea, niin olisihan se hyvä. Saatuani mittarini ehkä vuosi sitten käytin sitä jonkun aikaa suht säännöllisesti, ja huomasin että jos en lähde kävelylenkille niin askelia tulee vain parituhatta päivässä, kun tarvittava määrähän on jotain kymmenentuhatta. Toisaalta pitäisi sitten ottaa aina itseään niskasta kiinni alkuillasta jos askelia ei ole tarpeeksi ja lähteä ulos kävelylle. Olisikohan minusta siihen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti